لوزم آرایشی

معرفی لوازم آرایشی بروز

لوزم آرایشی

معرفی لوازم آرایشی بروز

چگونه در امتحانات درسی موفق شویم ؟

چگونه در امتحانات درسی موفق شویم ؟

چگونه در امتحانات درسی موفق شویم ؟

چگونه در امتحانات درسی موفق شویم ؟

بـه آخر سال نزدیک میشویم و فصل امتحانات ، حال در این جا آموزش های‌ مفید جهت برنامه ریزی و موفقیت در امتحانات را بـه شما ارائه خواهیم کرد. حال چگونه میتوان برای درس خواندن در این ماه پر استرس برنامه ریزی کرد؟ امروز چند استراتژی مفید و کاربردی را به شما می آموزیم.

چگونه در امتحانات درسی موفق شویم ؟

چی کم داری؟

با توجه بـه نقاط ضعف و قوت خود برنامه ریزی کنید و به جای مرور مباحثی که بـه آن‌ها تسلط دارید، سراغ بخش‌هایی بروید که کمتر بـه آن‌ها مسلط هستید. اگر درسی را هنوز نخوانده اید و تمرین هایش را حل نکرده اید، یک روز مانده بـه امتحان، سراغ همه ی ی کتاب نروید.

 

حالا که وقت خواندن تمام نکته‌های کتاب را ندارید، باید با کمک آزمون‌ها و تمرین‌های درس بفهمید که کجای کار هستید و چـه چیز‌هایی را باید با دقت بیشتری بخوانید.

 

وقتی تمرین‌ها را حل کنید، متوجه میشود که در چـه قسمت‌هایی مشکل بیشتری دارید و با این خودآزمایی ها، بـه نقاط قوت و ضعف تان بهتر پی میبرید. پس در اولین قدم سراغ تمرین‌ها بروید و بعد روی خواندن بخش‌های یکه تسلط کمتری بر آن‌ها دارید، تمرکز کنید.

چگونه در امتحانات درسی موفق شویم ؟

 

حتما توصیه های گفته شده را بعد از خواندن مقاله در لینک زیر بخوانید:


حتما بخوانید:  6 توصیه مفید برای موفق شدن در امتحانات


 

شک بـه دلت راه نده

بازخوانی بخش‌هایی از کتاب که اطلاعاتشان را با شک و تردید بخاطر می‌آورید، قدم دوم است. برای به کار بستن این تکنیک، باید اول با ترس هایتان رو بـه رو شوید و قبل از آنکه سر جلسه امتحان حاضر شوید، ترس هایتان را با مطالعه بخش‌های مبهم از بین ببرید.

 

برای مثال، اگر پنج صفحه را خوانده اید، اما فکر میکنید یک صفحه اش خوب در ذهنت آن ننشسته، باید بار دیگر سراغش بروید. برای این که اضطرابتان در جلسه امتحان را کم کنید، باید از تکنیک تهاجمی و نه دفاعی استفاده کنید. درواقع شما باید بـه مطلبی که مطمئن نیستید آن‌ها را خوب یاد گرفته اید یا نه، حمله کنید، نه این که اجازه دهید آن مطلب در جلسه امتحان به شما حمله کند و ذهنت آن را آشفته کند.

چگونه در امتحانات درسی موفق شویم ؟

پس در دومین قدم، سراغ بخش‌هایی بروید که ذهنت آن را مشغول کرده اند و آن‌ها را یک‌بار دیگر مرور کنید تا اعتماد بـه نفستان بیشتر شود. اگر قبل از هر امتحان این کار را عملی کنید، مثل گذشته و بخاطر مضطرب بودن، آموخته هایتان را فراموش نمی‌کنید و در پایان ترم، نتیجه بهتری میگیرید.

 

بـه خودت نگاه کن

قبل از آنکه برای درس خواندن برنامه ریزی کنید، بـه شرایط زندگی و روحیاتتان نگاهی بیندازید و برنامه ریزی راکه نمیتوانید برایش ضمانت اجرایی قائل شوید، انجام ندهید.

 

هیچ وقت برنامه‌ای نریزید که توان انجام دادنش را ندارید. اگر پیش از این هرگز بیشتر از سه ساعت در روز نخوانده اید، حتی در صورت تلنبار شدن درس‌های نخوانده روی هم نباید برای شش ساعت درس خواندن در روز برنامه ریزی کنید.

چگونه در امتحانات درسی موفق شویم ؟

بهترین راه این است که با توجه بـه سابقه قبلی تان برنامه ریزی کنید و هر روز تنها یک ربع بـه ساعات مطالعه تان اضافه کنید. گذشته از این، اگر خودتان می دانید اهل صبح زود بلندشدن نیستید و شب‌ها یادگیری بهتری دارید، از روش همکلاسی هایتان برای درس خواندن استفاده نکنید. شما نباید درست در روز‌های قبل از امتحان ها، سنگی را بردارید که می دانید توانایی پرتاب کردنش را ندارید.

 

برنامه را دور نزن

اگر با خودتان قرار گذاشته اید که در ساعت معینی درسی را بخوانید، بـه هیچ وجه آن زمان را به درس دیگری اختصاص ندهید. حتی اگر از برنامه قبلی که برای درس‌های دیگر ریخته بودید جا ماندید هم نباید چنین اشتباهی را انجام دهید. حتی با یک بار اختصاص دادن وقت مطالعه یک درس بـه درسی دیگر، ممکن است برنامه ریزی تان را به طور کامل نابود کنید.

چگونه در امتحانات درسی موفق شویم ؟

تا زمانی که خودتان نمی‌توانید بـه برنامه‌ای که ریخته اید، پایبند بمانید، نباید انتظار داشته باشید که برنامه ریزی در چنین روزهایی، نتیجه بهتری را برایتان بـه ارمغان بیاورد، پس به جای این که دنبال بهترین برنامه برای پیروی کردن باشید و مدام با نگاه کردن بـه شیوه درس خواندن دیگران، از این شاخه بـه آن شاخه بپرید، همان برنامه‌ای راکه تنظیم کرده اید، با دقت عملی کنید.

 

چگونه در امتحانات درسی موفق شویم ؟

کم کاری را جبران کن

حتما با خواندن نکته قبلی، این سوال برایتان پیش آمده که اگر بـه هر دلیل از برنامه تان جا مانده اید، چطور باید عقب ماندتان را جبران کنید. بـه اشتباه تصور نکنید که منظور مـا از وفادار ماندن بـه برنامه، نادیده گرفتن درس‌هایی است که وقت نکرده اید، تمام شان کنید. در برنامه‌ای که تنظیم میکنید، ساعتی را به عنوان ساعت جبران عقب افتادگی‌ها منظور کنید.

 

اگر در طول روز از برنامه تان جا ماندید و درسی را تمام نکردید، در این زمان تعیین شده میتوانید سراغش بروید یا این که اگر احساس کردید مبحثی را خوب یاد نگرفته اید، در این فرصت آن را دوباره مرور کنید.

 

این کار به شما کمک می‌کند که برنامه مطالعه هر روز را در پایان آن روز ببندید. برای موفق شدن در امتحان ها، نباید مثل دونده‌ای باشید که مدام بـه عقب نگاه میکند.

چگونه در امتحانات درسی موفق شویم ؟

بـه عقب نگاه نکن

نگذارید استرس نمره‌های پایین ترم گذشته یا موفق نشدن در یکی از امتحانات این ترم، بـه نمره‌ای که در بقیه آزمون‌ها میگیرید، لطمه بزند.

 

شما باید از اشتباهات گذشته تان درس بگیرید و بـه جبران آن‌ها در آینده امیدوار باشید. اگر پیش از این در درسی نمره خوبی نیاورده اید، نباید در تمام امتحان‌ها با چنین نگرانی‌ای سر جلسه بروید.

 

قضاوتی که شما در مورد خودتان میکنید میتواند روی نتیجه‌ای که می‌گیرید تاثیر بگذارد، پس بخاطر یکی، دو شکست، قضاوت بی رحمانه‌ای در مورد توانایی هایتان نداشته باشید.

 

چگونه در امتحانات درسی موفق شویم ؟

کمک بگیر

استفاده از فکر جمعی میتواند مسیر شما را برای موفق شدن در امتحان‌ها هموارتر کند. اگر یکی از دوستانتان بـه ریاضی مسلط‌تر است و شما فیزیک را بهتر بلدید، در یاد گرفتن این دروس بـه هم کمک کنید. گذشته از این، میتوانید با خلاصه بندی کتاب‌ها بـه یکدیگر کمک کنید و جزوه خلاصه هایتان را با هم مبادله کنید.

 

فرض کنید باید یک کتاب ۹۰ صفحه‌ای را بخوانید. اگر شما و دو نفر از دوستانتان هرکدام ۳۰ صفحه از این کتاب را خلاصه کنید و پرسش‌ها را از دل مباحث دربیاورید، با سرعت و دقت بیشتری میتوانید نکات مهم را بخوانید و یاد بگیرید. در چنین شرایطی انگار زحمت شما برای خواندن آن کتاب، یک سوم شده است.

چگونه در امتحانات درسی موفق شویم ؟

هیچ درسی را خط نزن

هر درسی برای خودش اهمیت ویژه‌ای دارد؛ پس نگویید که از این درس یا این مبحث در کنکور سوال نمی‌آید و نباید آن را بخوانم. برای مثال، از کتاب تاریخ معاصر سال سوم در کنکور سوال نمی‌آید و به همین دلیل بسیاری از دانش آموزان، نمره خوبی در این درس نمی‌گیرند.

 

همین اشتباه بـه معدل کل آن‌ها ضربه میزند و در نتیجه بـه رتبه‌ای که در امتحان کنکور می‌آورند هم آسیب میزند، پس تنها با چنین توجیهی، گزینشی درس نخوانید و برای همه ی ی درس‌ها ارزش یکسانی قائل شوید؛ چـه در کنکور ضریب بالایی داشته باشند و چـه نه.


منبع:

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد